Thursday, September 1, 2011

Pritet caktimi i prefektit te Shkodres !


Me përfundimin e zgjedhjeve edhe në Komunën Shalë të Dukagjinit dhe pritjen e shpalljes së rezultatit përfundimtar nga KQZ-ja, pritet të nisin edhe ndryushimet e shumë prituara në drejtim edhe në qytetin e Shkodrës. Kështu më  konstutuimin e plotë dhe mandatimin e gjithë përfaqësuesve të njësive të qeverisjes vendore në Këshillin e Qarkut të Shkodrës, pritet edhe votimi për kryetarin e këtij këshilli që do jetë Ish-Prefekti I qarkut Shkodër Maxhid Cungu.
Ndërsa sa I përket emrit të Prefektit të ri të Shkodrës, duket se bisedimet kanë ngecur më shumë tek emri I personit se sa tek forca politike që përfaqëson. Sipas burimeve mësohet se shumë shpejt kryeministri I vendit Berisha me consensus edhe të drejtuesve vendor të të gjitha palëve këtu në Shkoder do emroj Prefekt të këtij  qarku një person jashtë këtij qarku, I cili do ketë mbështetjen e plotë të tij dhe se do jëtë një dorë e fortë në postin që ai mbanë. E ndërkaq, ajo që mbetet ende pezull është çështja se cilat poste në drejtimin e Bashkisë Shkodër do marrë LSI-ja, e cila në Këshillin Bashkiak përfaqësohet me 4 këshilltar, duket se kjo e  kjo e fundit nuk ka arritur të marrë akoma ato që kanë këkuar pavarësisht negociatave të shumta që janë bërë.
Mësohet se LSI në drejtimin e Bashkisë Shkodër ka kërkuar njërin nga dy nënkryetarët, por nuk ka qëndruar prapa as kërkesa për postin e Prefektit të Qarkut Shkodër. Deri tani nga po të njëjtat burime PD-ja nuk ka lëshuar terren në këto dy poste, ndersa LSI e Shkodres nuk ka nguruar se kerkuari edhe poste drejtuese të drejtorive që varën direct nga qeveria. Me gjithë atë gjatë gjithë kësaj periudhe, vendet vakante që mbeten për t’u plotësuar duket se ditët e par ate shtatorit do marrin përgjigjen e duhur. Kështu do mësohet emri I prefektit të ri të Shkodres që ashtu si në disa raste tjera nuk do jetë Shkodran.

Qeveria miraton vendimin per shpronesimet ne Unazen Lindore !


1 501 105 lekë është fondi i miratuar nga Qeveria Shqiptare për shpronsësimet që do bëhën në Lagjen Skenderbeg të qytetit të Shkodres, në kuadër të investimit për ndërtimin e Unazës Lindore të këtij qyteti. Dhe konkretishtë është pjesa që përfshinë aksin nga fabrika e këpucëve e deri në kryqëzimin tek Shkolla Pyjore dhe më tutje.
Në vendimin thuhet se "pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që shpronësohen, të kompensohen për pasuritë në sipërfaqen prej 41.2 m² truall, 34 m² objekt dhe mure rrethues, pronë private, sipas tabelës që i bashkëlidhet këtij vendimi dhe është pjesë përbërëse e tij, në masën 1 501 105 lekë". Sipas këtij vendimi, vlera e përgjithshme e shpronësimit do të përballohet nga të ardhurat e bashkisë së Shkodrës, planifikuar në buxhetin e saj.
Më tej vendimi sqaron se "regjistrimi i ri i pasurisë prej 41.2 (dyzet e një pikë dy) m², truall, 34 (tridhjetë e katër) m², objekt dhe mure rrethuese, shpronësuar në favor të bashkisë së Shkodrës, të bëhet brenda 30 (tridhjetë) ditëve nga data e hyrjes në fuqi të këtij vendimi.  Për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi qeveria ngarkon Ministrinë e Brendshme dhe bashkinë e Shkodrës. Pikërisht në këtë zonë mësohet se do bëhët një rreth-rrotullim i madh për të cilin duhet të kryhen gjithë këto shpronësime, edhe pse puna në ndërtimin e Unzës Lindore po ecin me ritme të ngadalta.

Vllaznia deklaron te mbyllur merkaton, dergohen listat ne FSHF


Merkato për Vllazninë ka përfunduar. Enis Gjokoviq nga Tuzi në porten e Vllaznisë dhe në mesfushë tiranasi fanatics Gentian Muça janë blerjet e fundit të Vllaznisë. Gjatë paradrekes së ditës së sotme sekretari I klubit Agim Medja ka kryer edhe procedurat e fundit për lidhjen e kontratave dhe dërgimin e listes së emrave të tyre në FSHF.
Po paradreken e ditës së sotme ka qenë tekniku kuqeblu Mirel Josa I cili së bashku me Drejtorin Egzekutiv të Klubit Vllaznia Kujtim Shaba dhe me Sekretarin Agim Medja janë takuar me nënkryetarin e Bashkisë Ritvan Troshani, me të cilin kanë biseduar për të gjitha çështjet në prag të nisjes së sezonit të ri futbollistik. Nga ana tjetër tekniku Josa ka deklaruar se diten e nesërme kur edhe ka përfundur çështja e merkatos së lojtarëve  do dal në një konferencë për shtyp ku edhe do flaës për të gjitha çështjet që mediat janë të interesuara, por edhe për objektivat e skuadres.
Vllaznia me gjithë këtë përgaditje që po bënë deri në këto moment duket se do jetë skuadra më e kompletuar për të nisur sezonin e ri futbollistik 2011-2012, përkundër luhatjeve që pati në momentet e ndryshimeve në drejtimin e saj. Pas takimit miqësor me skuadren Ada e Velipojës, Josa duket se do ketë edhe më të qartë përbërjen e ekipit të parë.