Thursday, September 1, 2011

Pritet caktimi i prefektit te Shkodres !


Me përfundimin e zgjedhjeve edhe në Komunën Shalë të Dukagjinit dhe pritjen e shpalljes së rezultatit përfundimtar nga KQZ-ja, pritet të nisin edhe ndryushimet e shumë prituara në drejtim edhe në qytetin e Shkodrës. Kështu më  konstutuimin e plotë dhe mandatimin e gjithë përfaqësuesve të njësive të qeverisjes vendore në Këshillin e Qarkut të Shkodrës, pritet edhe votimi për kryetarin e këtij këshilli që do jetë Ish-Prefekti I qarkut Shkodër Maxhid Cungu.
Ndërsa sa I përket emrit të Prefektit të ri të Shkodrës, duket se bisedimet kanë ngecur më shumë tek emri I personit se sa tek forca politike që përfaqëson. Sipas burimeve mësohet se shumë shpejt kryeministri I vendit Berisha me consensus edhe të drejtuesve vendor të të gjitha palëve këtu në Shkoder do emroj Prefekt të këtij  qarku një person jashtë këtij qarku, I cili do ketë mbështetjen e plotë të tij dhe se do jëtë një dorë e fortë në postin që ai mbanë. E ndërkaq, ajo që mbetet ende pezull është çështja se cilat poste në drejtimin e Bashkisë Shkodër do marrë LSI-ja, e cila në Këshillin Bashkiak përfaqësohet me 4 këshilltar, duket se kjo e  kjo e fundit nuk ka arritur të marrë akoma ato që kanë këkuar pavarësisht negociatave të shumta që janë bërë.
Mësohet se LSI në drejtimin e Bashkisë Shkodër ka kërkuar njërin nga dy nënkryetarët, por nuk ka qëndruar prapa as kërkesa për postin e Prefektit të Qarkut Shkodër. Deri tani nga po të njëjtat burime PD-ja nuk ka lëshuar terren në këto dy poste, ndersa LSI e Shkodres nuk ka nguruar se kerkuari edhe poste drejtuese të drejtorive që varën direct nga qeveria. Me gjithë atë gjatë gjithë kësaj periudhe, vendet vakante që mbeten për t’u plotësuar duket se ditët e par ate shtatorit do marrin përgjigjen e duhur. Kështu do mësohet emri I prefektit të ri të Shkodres që ashtu si në disa raste tjera nuk do jetë Shkodran.

No comments:

Post a Comment