Thursday, June 16, 2011

I hiqet mandati deputetit te Shkodres Ilir Beqja

Gjykata Kushtetues vendosi heqjen e mandatit te deputetit te Partise Socialiste Ilir Beqaj. Ky eshte deputeti I pare mandate I te cilit hiqet nga Gjykata Kushtetues e Shqiperise. Ilir Beqaj ka qene kryesuesi I listes se deputeteve te Partise Socialiste per Qarkun e Shkodres ne zgjedhjet e 2009-es, tashme sipas listes emrore te paraqitur nga nga selia roze ne zgjedhjet e pergjitheshme Ilir Beqaj do zevendesohet nga Paulina Hoxha dekanja e Fakultetit te Shkencave Shoqerore ne Universitetin “ Luigj Gurakuqi” te Shkodres. Deputeti Ilir Beqaj ka perfituar fonde publike ne kohen kur Partia Socialiste ka zhvilluar bojkotin e parlamentit dhe sipas arsyetimit te selise roze deputet eshte ne momentin kur behet betimi, por qe me vendim te Gjykates Kushtetuese deputet eshte ai I cili mandatohet nga KQZ. Ky vendim I Gjykates Kushtetuese eshte nje goditje e rende per Partine Socialiste pasi le pa mandate njerin nga drejtuesit me te larte te PS-se dhe me te afert te Edi Rames. Partia Demokratike paditi në Gjykatë deputetin e Partisë Socialiste të qarkut të Shkodrës duke e akuzuar se kishte shkelur ligjin dhe Kushtetutën, duke përfituar 24 milionë nga Bashkia Durrës, ndërsa kishte mandat që prej 1 gushtit 2009. Por telenovela e mandateve nuk perfundon me kaq, burime zyrtare nga Partia Socialiste bejne me dije se jane pergaditur akt padi per ne Gjykaten Kushtetuese per 10 deputet te Partise Demokratike qe sipas tyre kane perfituar me nga dy paga ne postet publike qe kane mbajtur edhe pas dates 1 gusht. Prof. i Ass. Dr. Paulina Hoxha e cila ne listen e kandidateve te Partise Socialiste per Qarkun Shkoder ne 2009 eshte perzgjedhur nga socialistet si pjese e shoqerise civile tashme shume shpejt pritet te beje betimin si deputete e re ne kuvendin e Shqiperise ne kete 2 vjecar te mbetur deri ne zgjedhjet e pergjitheshme te 2013.

No comments:

Post a Comment