Friday, August 26, 2011

Banka Boterore financon, nis zbatimi i projektit te sistemit te ujrave te zeza ne plazhin e Velipojes !


Gangrene e plazheve shqiptare qe ka shoqeruar pergjate ketyre viteve vijen bregdetare te Adriatikut e Jonit, vijon te jete prezenca e ujrave te zeza.
Ky problem duket se vetem pas tre vitesh do te gjeje zgjidhjen perfundimtare ne njerin nga keto plazhe, ne ate te Velipojes.
Banka Boterore eshte financiuese e projektit te perpunimit te ujrave te zeza, ku tenderi i pare prej 7 milion euro eshte kryer dhe firma fituese ka sjelle sipas drejtuesve te komunes makinerite e punes.
Investimi ne fjale i ndare ne 2 lote, do te mbylle brenda 14 muajsh gjysmen e vijes bregdetare ndersa pas 3 vitesh do te perfundoje loti 2 deri ne zonen e Vilunit.
Ne total investimi eshte 15 milion euro dhe pritet ti jape zgjidhje nje prej shqetesimeve me akute te plazhit te Velipojes. Me heret drejtuesit e vjeter te komunes paten deklaruar se puna do te mbyllej ne sezonin turistik te 2011 – es, por siç duket zgjedhjet vendore dhe perqendrimi i energjive ne fushate beri qe puna te shtyhej.
Tashme nuk mbetet asgje tjeter vecse te shpresohet qe drejtuesit aktual te mos e neglizhojne per asnje cast kete investim te rendesishem te Bankes Boterore dhe te monitorojne punen deri ne permbylljen brenda afateve.

No comments:

Post a Comment