Tuesday, August 30, 2011

Shqiperia regjistron 2,5 milion turista pergjate gjithe veres !


2.5 milion persona kane vizituar Shqiperine deri ditet e fundit te muajit gusht, qe e perkthyer ne perqindje i bie 29%  më shumë se e njëjta periudhë e një viti më pare.
Kjo eshte shifra e bere publike nga Agjensia Kombetare e Turizmit, e cila cileson se “Shqipëria çdo vit e më tepër po kthehet në një destinacion tërheqës për turistët e huaj”.
Duke e konsideruar këtë të sivjetshmin si një sezon të suksesshëm, Agjensia Kombëtare e Turizmit, nul el pa cituar problemet qe shoqeruan hapjen e sezonit qe erdhën si rezultat i zgjatjes së procesit të zgjedhjeve vendore te 8 Majit.
Sipas autoriteteve të sektorit të Turizmit, krahas bregdetit të jugut, destinacionet  më të frekuentuara për këtë sezon kanë qënë Velipoja, Shëngjini, Spilleja dhe Gjiri i Lalzit. Duket se perhere e me shume Shqiperia po behet nje detinacion i lakmuar turistik nga te huajt, per vete pasurite natyrore qe ofron si guide per ti vizituar.
Ne 2010 shifra e turisteve qe vizituan vendin tone ne kete periudhe ishte mbi 1.8 milion turiste. Ne kete rritje ndikim duket te kete pasur pervec promovimit televiziv edhe rruga e kombit, cmimet e lira dhe deshira per te eksploruar vende te pa shkelura me pare.
Ajo qe paraqitet interesante ne kete drejtim eshte se nje pjese e mire e turisteve te huaj kane viztuar zonat malore dhe vendet arkeologjike, duke deshmuar interes te larte per historine e vendit tone.
Bashke me rritjen e numrit te turisteve kete vit bie ne sy edhe numri i madh i shqiptareve qe kane levizur jashte per pushimet verore. Megjithate shifra prej 2.5 milion turistesh eshte afruar por duke mos kapur akoma ate te deklaruar nga kryeministri Berisha, qe ne nisje te sezonit tha se vendin tone do e vizitojne 3 milion turista. 

No comments:

Post a Comment