Monday, August 1, 2011

Fillon shkolla verore e ekoturizmit ne universitetin "Luigj Gurakuqi"

E kthyer tashme ne tradite, per te gjashtin vit ne Universitetin e Shkodrës "Luigj Gurakuqi" hapet shkolla verore për Ekoturizem.
 Inisiativa e ndermarre nga profesore dhe akademike te njohur te qytetit te shkodres, do te vihet ne jete nga 22 gushti deri me 10 shtator.
 Mahir Hoti, drejtor ekzekutiv i shkollës verore shpjegon per tv1 channel se risia e ketij viti eshte futja si lende me zgjedhje dhe të vendoset në planin mësimor të programeve të studimit të fakulteteve përkatëse për vitin akademik 2011-2012.
Ekoturizmi dhe turizmi rural, turizmi Alpin, Marketingu ne Ekoturizem apo turizmi ujor ne rajonin nderkufitar te liqenit te shkodres jane disa nga temat qe do te preken ne kete shkolle. Studentet frekuentues pervec leksioneve do te kryejnë praktikë në disa zona, kjo për të prekur nga afër vlerat turistike të vendit. 
Në përfundim të Shkollës Verore, pjesëmarrësit do të pajisen me çertifikatë, lëshuar nga Universiteti dhe drejtuesit e kësaj shkolle. Regjistrimet do te vijojne deri ne 30 korrik. Drejtuesit e ketij projekti synojne qe kjo shkolle te kthehet ne tradite me te gjere duke njohur rritje vit pas viti.

No comments:

Post a Comment